Rap Albumok

Hazai és külföldi rap, illetve hip-hop lemezek kritikája, személyes véleményezése a kezdetektől napjainkig.

Twitter



	

HTML

Eazy-E - Eazy-Duz-It (1988)

2012.04.27. 15:41 | bálesz | Szólj hozzá!

Eazy-E (nyugodjék békében) debütáló albuma ugyanabban az évben került a polcokra, mint a Straight Outta Compton a rapcsapatával (N.W.A.). Ez viszont egy sokkal jobb darab - szerintem. Sokkal funkysabb, fülbemászóbb alapokkal dolgozik, és a feketéktől megszokott lazasággal humorizál a számok felvezetésében, vagy akár közben. Például, az Eazy-Duz-It c. szám elején, ahogyan elküldi a picsába a kornyikáló picsát. Bár a feministák felszólalhatnak (és gondolom tették is, hiszen a rapnél ez folyamatos vitát generál), de azért ez egy kicsit mégis vicces. 

Eazy-E-Eazy-Duz-It-1988.jpg

A másik fele pedig a mondhatni szokásos gengszterkedés, utcai bölcseletek, ami sokkal inkább a fekákhoz szól, mint hozzám.

Viszont zeneileg nagyra értékelem ezt a lemezt, nagyon kellemesen csalódtam, az N.W.A. album után nem számítottam ilyen zseniális hangzásvilágra. Megértettem, hogy miért vált Eazy-E egy ikonná.

Címkék: 1988 nwa west coast eazy-e

A bejegyzés trackback címe:

https://rapalbumok.blog.hu/api/trackback/id/tr834476646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása