Rap Albumok

Hazai és külföldi rap, illetve hip-hop lemezek kritikája, személyes véleményezése a kezdetektől napjainkig.

Twitter



	

HTML

N.W.A. - Straight Outta Compton (1988)

2012.04.10. 21:41 | bálesz | Szólj hozzá!

Több szempontból is jelentős album. Ez tette igazán népszerűvé a gangsta-rappet (főleg a Fuck Tha Police miatt), másrészt ezen szerepel az a szám ami miatt Pityinger László úgy érezte, neki Dopeman-nek kell lennie. Szóval mindenképp mérföldkő a raptörténelemben. Azzal én most nem foglalkozok, hogy a gangsta-rap mint műfaj mennyire hiteles vagy hiteltelen, de úgy tartják, hogy élethű leírást adott az akkori Comptonról (többek között) ez a lemez, továbbá kifejezte a feketék érzését a rendőrséggel szemben. Emiatt levelet is küldött a kiadónak az FBI, nemtetszésének hangot adva. Ez persze csak tovább növelte a csapat népszerűségét. nwa-straight-outta-compton-1988.jpg

A hangzásvilága is egyedi, nem keverhető össze mással. Az alapok közül legjobban az "I Ain't Tha 1" tetszett. A hangzás alapján egyébként elég jól be lehet határolni a rapszámok keltezésének időpontját. Még a flow-juk is más, mint ami 5-10 évvel később mérvadónak számított. 

Összességében nem fogott meg annyira ez az album (zeneileg legalábbis), de mindenképp kötelező darab annak akit kicsit is érdekel a rap.

Címkék: 1988 nwa west coast

A bejegyzés trackback címe:

https://rapalbumok.blog.hu/api/trackback/id/tr614381749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása