Rap Albumok

Hazai és külföldi rap, illetve hip-hop lemezek kritikája, személyes véleményezése a kezdetektől napjainkig.

Twitter



	

HTML

Beastie Boys - Licensed to Ill (1986)

2012.04.03. 17:08 | bálesz | Szólj hozzá!

beastie-boys-licensed-to-ill_1333464307.jpg_450x450

Érdekes album. Nem mondanám jónak, nem igazán érzem jogosnak, hogy ekkora sikere volt. De ez annak is betudható, hogy én már teljesen más hip-hop hangzáshoz szoktam hozzá. Mondjuk ezen az albumon még bőségesen érezhető, hogy ők alapból punk csapat voltak. A rappelés sem igazi rap, inkább csak beleüvöltik a mikrofonba a sorokat. Ez engem hosszútávon azért lefáraszt. Számomra ez a hangzásvilág még túlságosan nyers, nincs letisztulva. A 'Fight for your right' is csak a klipp miatt vicces.

Egyetlen szám van ami úgyahogy tetszik, mégpedig a She's Crafty. Két track alapjától pedig szabályosan a falnak megyek: Paul Revere és a Brass Monkey. 

Tehát összegezve, egyáltalán nem tetszett ez az album, tőlem idegen az ilyen stílus, mégha ez valamilyen szinten a hip-hop kategóriába van is besorolva. Egyedül a humorukkal és a könnyed szövegeikkel magyarázható a siker számomra, hasonlóan az Animal Cannibals-hez itthon. Hiszen egyébként, hogy lehetséges, hogy egy egész nép ismer egy olyan számot, mint a Takarítónő?

Címkék: beastie boys 1986

A bejegyzés trackback címe:

https://rapalbumok.blog.hu/api/trackback/id/tr604361478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása